Koh Samui: Costa en veel regen! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van markenjorien - WaarBenJij.nu Koh Samui: Costa en veel regen! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van markenjorien - WaarBenJij.nu

Koh Samui: Costa en veel regen!

Door: Mark en Jorien

Blijf op de hoogte en volg

30 December 2005 | Thailand, Bangkok

Hoi lieve allemaal,

We hadden dus net een berichtje zitten tikken (uurtje bezig) en je raad het al, computerfoutje..... Hier dus een korte versie, want we hebben een biertje nodig.

Net 12 dagen met Mark's ouders op Koh Samui door gebracht: naar onze mening een soort Costa geworden. Mark's ouders zaten de eerste dagen 10 km van ons vandaan, dus veel getaxied in die tijd. Koh Samui laat zich naar onze bescheiden mening als volgt typeren: 2x zo duur (als het niet 3x is) als de rest van Thailand, duizenden restaurantjes, kledingzaakjes en weinig afdingen mogelijk. Maar goed, wat was er dan leuk: We hebben een jeepie gehuurd en het hele eiland rondgereden. Mooie watervallen, viewpoint. Autentiek Thais dorpje gevonden (oke, we reden verkeerd) en een Big Buddah van 12 meter.

Verder is hier het echte lopende buffet ontstaan. DIt heeft uitleg nodig: je neemt een vrouwtje van ong 80 jaar, hangt een bamboostok rond der nek en aan de ene kant een BBQ en aan de andere kant der proviant. Voila: een lopend buffet. Verder hebben we een zogenaamde Chang en Pad Thai meter ontwikkeld. Chang is Thai bier en Pad Thai is een heel populair gerecht. (zeg maar Friet speciaal maar dan 10x zo lekker). Deze meter is niet gunstig op Koh Samui. ;-(

Met kerstavond zijn we naar een (openlucht) vis restaurant gegaan en hebben daar een vismandje besteld: krab, scampi's, mosselen en red snapper. Echt super. Zie ook onze (pas)foto. Verder de dag erna naar het strandgeweest. Wel behoorlijk mooi trouwens.

We wilden na Koh Samui naar Koh Pha Kgan, maar hebben dit vanwege het slechte weer herzien. Inmiddels stond er in sommige winkelstraten 30 cm water en viel de electriciteit regelmatig uit. Wel overigens elke dag warm douchen :-) We zijn dus vertrokken naar Kanchanaburi. Hiervoor hebben we 26 uur gereisd wat voor Mark's ouders per boot, bus, nachttrein, 3e klastrein en brommertaxi (echt lache) een hele leuke (maar vermoeiende) onderneming was. In dit plaatsje is de Bridge on the river Kwai. Het weer is hier super (30gr) en de omgeving erg mooi. In ons volgende reisverslag daarover meer. We zijn iig erg blij dat we weer in het "echte" Thailand zijn.

We hopen overigens dat iedereen een mooie kerst heeft gehad en dat bijna iedereen ons kerstgroet-filmpje heeft ontvangen.

Veel liefs van ons en ook van Arthur en Annette!

• 30 December 2005 - 12:59

Rob:

Hallo allemaal & speciale groeten aan pa & ma.
    Bedankt voor het bericht en de leuke foto's. Lekker bruin allemaal. Hier alles prima, heerlijke sneeuw de afgelopen dagen, dus veel op de slee en sneeuwballen gooien. Verder in voorbereiding voor oud/nieuw morgen. Heel veel plezier morgenavond en ik bel maandag. Liefs Rob & fam.

• 30 December 2005 - 19:25

Mariska:

Hoi Mark en Jorien,

Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. Ik zie al dat jullie daar prima zitten, lekker weertje, eten enz. Veel plezier nog! Groetjes

• 02 Januari 2006 - 07:40

Marten Korndorffer:

Ha die Mark en Jorien,

Allereerst het beste voor 2006!
    Leuke kerst en oud&nieuw gehad? Wel apart zeker bij dertig graden?
    Hier is het een deels witte kerst geweest :-). Heel veel plezier nog verder in Thailand. Groeten, Marten

• 02 Januari 2006 - 08:59

Tineke:

Hallo Mark en Jorien,
    Natuurlijk ook van mij de allerbeste wensen voor 2006 en dat jullie maar veel mogen beleven zodat wij hier ook mee kunnen genieten.
    Ik ben in Belgiè geweest om daar 1425 oliebollen te bakken voor een goed doel, druk maar wel heel gezellig.
    Nu nog genieten van een paar vrije dagen en dan beginnen aan misschien het laatste jaar op T.O
    Dikke kus.

• 02 Januari 2006 - 11:28

Patries:

De beste wensen voor jullie! Heel leuk om steeds te lezen hoe het jullie vergaat. Hier gaat alles goed. Ik heb nu lekker vakantie en ik geniet er van. De sneeuw is helaas weer weg, maar dat is ook niet zo erg. groetjes en tot het volgende bericht!
    Groetjes Patries

• 02 Januari 2006 - 11:29

Patries:

Groetjes Patries

• 02 Januari 2006 - 14:29

Gerda Voskamp:

Hallo lieve luitjes,
    Wat vreselijk leuk om over jullie avonturen daar in Thailand te lezen.
    Jullie fotogalerij bekeken en het ziet er allemaal goed uit!
    Voor 2006 wens ik jullie natuurlijk het allerbeste toe. Veel initiatieven, veel avonturen maar bovenal natuurlijk een goede gezondheid.
    Onze jaarwisseling is redelijk rustig en gezellig verlopen. Daan kreeg wel spetters van een vuurpijl vlak boven z'n oog maar het is gelukkig goed afgelopen.
    Op nieuwjaarsdag heb ik met je vader en moeder een lange strandwandeling gemaakt en daarna hebben ze bij mij gegeten. Het was een goed begin van het nieuwe jaar moet ik zeggen. Ik heb je vader met twee kapotte eetstoelen opgezadeld. De lieverd gaat ze voor me maken.
    Vorige week heeft Daan van Pius een gloednieuwe baritonsaxofoon gekregen.
    Hij is hem samen met Geert en Helma wezen uitzoeken. Hij is er reuze mee in z'n sas!
    Hij kijkt nu erg uit naar het Nieuwjaarsconcert 6 jan. as. samen met een optreden van Phoenix.
    Tot zover en tot een volgende keer

Groetjes Gerda en Daan